Skrinda – Bäst i test 2024

Med en skrinda blir det enkelt att få med sig både packning och barn på utflykter.

Moderna skrindor har en stomme av stål som bidrar till en stabil konstruktion. Du kan därmed få med dig mycket packning. Det är inte ovanligt att skrindor kan dra packning upp till cirka 50 – 80 kg.

Senast uppdaterad: 2024-05-05

Bästa hopfällbara skrindan 2024

Baserat på vår analys av användarrecensioner av hopfällbara skrindor hos ett flertal olika återförsäljare rekommenderar vi skrindan Light från tillverkaren North 13.5°

North 13.5° Light

Alcosense Excel

Kundbetyg på 4,9/5 från 27 omdömen på Jollyroom.se

Rekommenderad butik:

Fördelar

Hopfällbar

Skrindan är enkel att fälla ihop. Denna skrinda passar därmed dig som vill ta med den i bilen eller som uppskattar att skrindan tar lite plats vid förvaring.

Lättmanövrerad

Tack vare den låga vikten och stadiga hjul är denna skrinda lätt att manövrera.

Packa upp till 75 kg

Tack vare den stabila konstruktionen i stål klarar Light av att transportera 75 kg.

Sammanfattning

Skrindan Light från North 13.5° är den perfekta skrindan för dig som vill få plats med mycket packning under utflykter. Den har mottagit höga betyg från användare som uppskattar att det är en stabil vagn som är enkel att manövrera.

Light är utrustad med komponenter av högsta kvalité. Den har exempelvis stadiga gummihjul som rullar lätt.

Eftersom skrindan är hopfällbar är den enkel att ta med i bilen. Ihopfälld är måtten 52 cm (L) x 20 cm (B) x 76 cm (H).

Produktspecifikation

Underlag till vår bedömning

Vi har baserat våra rekommendationer på följande användarrecensioner.

Jollyroom

Jollyroom Nordens största e-handlare inom barn- och babyprodukter. Jollyroom är återförsäljare av skrindor från märket North 13.5 och säljer bland annat modellerna Light, Porter och Transporter.

Skrindan North 13.5 Light har recenserats av 27 användare som har köpt produkten. Det genomsnittliga betyget är 4,9 av 5. Användarna nämner bland annat följande:

 • ”Lätt att köra och får plats med mycket!”
 • Stadig, lätt att köra och får plats med mycket packning”
 • Smidig att fälla ihop. Kanon till sommarens utflykter”
 • ”Riktigt bra kvalite och stora däck.”.

Klicka på länk nedan för att läsa alla recensioner. 

Köpguide

Lär dig allt du behöver veta om skrindor med vår köpguide uppdelad i följande delar:

 1. Fördelar
 2. Olika typer av skrindor
 3. Storlek och kapacitet
 4. Komfort och ergonomi
 5. Material och konstruktion
 6. Säkerhet
 7. Ordlista

1. Fördelar

Nedan har vi listat de främsta fördelarna med att köpa en skrinda.

Flexibilitet och användbarhet

En skrinda kan användas i en mängd olika sammanhang, från trädgårdsarbete till camping, från shopping till att dra barnen. Dess mångsidighet gör den till ett oumbärligt verktyg i många olika situationer.

Transportera barn

Om du har barn kan en skrinda vara ett säkert och roligt sätt för dem att följa med på äventyr. Barnen sitter tryggt och du har dem alltid i åsyn.

Enkel förvaring

Många skrindor är hopfällbara, vilket gör dem enkla att förvara när de inte används. De kan lätt passa in i ett förråd, garage eller till och med i bagageutrymmet på din bil.

Enkelt att frakta tung packning

Med en skrinda kan du transportera tunga föremål utan att bära dem för hand.

Stor lastkapacitet

Jämfört med en ryggsäck eller kasse kan en skrinda rymma och transportera mycket mer. Det gör den idealisk för utflykter där mycket utrustning behöver tas med, som exempelvis camping eller fiske.

2. Olika typer av skrindor

Det finns en mängd olika typer av skrindor, och det är viktigt att välja den typ som bäst passar dina behov.

Hopfällbara skrindor

Hopfällbara skrindor är mycket praktiska eftersom de kan fällas ihop och förvaras i små utrymmen, vilket gör dem perfekta för dem med begränsat förvaringsutrymme eller för de som behöver transportera skrindan i bilen.

Utflyktsskrindor

För de som ofta gör utflykter och behöver ett bekvämt sätt att transportera barn, mat och andra tillhörigheter, kan utflyktsskrindor vara den perfekta lösningen. De är oftast utformade med barns komfort och säkerhet i åtanke, med funktioner som vadderade säten och säkerhetsbälten.

Trädgårdsskrindor

Dessa skrindor är är designade för att hjälpa till med trädgårdsarbete, till exempel att bära tunga säckar med jord, växter eller trädgårdsredskap. Dessa skrindor är ofta byggda för att klara av tunga laster och har vanligtvis stora, robusta hjul som kan hantera ojämn terräng.

Lastskrindor

Det finns även rejälare lastskrindor som är konstruerade för att hantera mycket tunga föremål, vilket kan vara särskilt användbart i yrkesmässiga sammanhang, såsom byggarbetsplatser.

3. Storlek och kapacitet

Storleken på skrindan bestämmer inte bara hur mycket den kan rymma, utan också hur lätt den är att förvara och manövrera. En större skrinda kan transportera mer, men kan vara klumpig att manövrera, särskilt i trånga utrymmen. Om skrindan ska förvaras inomhus eller transporteras i en bil, är det också viktigt att tänka på hur mycket utrymme den kommer att ta. Många skrindor är hopfällbara för att minimera förvaringsutrymmet.

Kapaciteten på en skrinda hänvisar oftast till hur mycket vikt den kan bära. Detta är särskilt viktigt om du planerar att transportera tunga föremål, till exempel trädgårdsredskap, matvaror eller campingutrustning. Det är viktigt att inte överbelasta skrindan eftersom detta kan skada både skrindan och det du transporterar. Tillverkarens specifikationer bör alltid tillhandahålla en maximal lastkapacitet.

4. Komfort och ergonomi

Komfort och ergonomi är två viktiga aspekter att tänka på när du köper en skrinda, särskilt om du planerar att använda den regelbundet. Följande kan vara viktigt att tänka på:

A

Handtagets utformning

Handtaget bör vara bekvämt att hålla i och ha en höjd som gör det möjligt att dra skrindan utan att böja ryggen. Många skrindor har handtag som kan justeras i höjd, vilket är en stor fördel om flera personer med olika kroppslängder ska använda skrindan.

A

Säten för barn

Om skrindan kommer att användas för att transportera barn, bör den ha bekväma säten. Många skrindor erbjuder vadderade säten, ryggstöd och till och med suffletter för solskydd. Dessa funktioner kan göra resan mycket bekvämare för barnen.

A

Hjul och fjädring

Kvaliteten på hjulen och eventuell fjädring kan påverka hur lätt skrindan är att dra, särskilt på ojämnt underlag. Luftfyllda hjul och skrindor med fjädring kan göra resan mjukare och mer bekväm.

A

Vikt

En lättare skrinda är generellt sett enklare att manövrera och dra, däremot kan lättare skrindor vara mindre stabila om du planerar att dra tyngre laster.

5. Material och konstruktion

Material och konstruktion är avgörande faktorer som påverkar skrindans hållbarhet, vikt, utseende och även pris.

A

Trä

Träskrindor är ofta robusta och har en charmig, klassisk estetik. De kan vara tunga men erbjuder en solid konstruktion. Dock kan de behöva regelbundet underhåll för att skydda träet mot väder och vind.

A

Metall

Metallskrindor, speciellt de gjorda av stål, är vanligtvis mycket hållbara och kan bära tyngre laster. Moderna skrindor skapade för utflykter har oftast en stomme tillverkad av stål, eftersom detta krävs för att skapa en robust konstruktion.

A

Plast

Plastskrindor är lätta, vilket  göra dem lätta att manövrera, och de är ofta mer resistenta mot väderförhållanden än trä eller metall. De har i regel inte samma hållbarhet eller bärkapacitet som trä eller metall, men de kan vara ett bra val för lättare laster och mer tillfällig användning. 

6. Säkerhet

Säkerheten är en viktig faktor att ta hänsyn till när du köper en skrinda, särskilt om den kommer att användas för att transportera barn. Följande aspekter kan vara viktiga att tänka på:

A

Stabilitet

En skrinda bör vara stabil och välbalanserad för att minska risken för att den välter. Detta är särskilt viktigt om den kommer att användas på ojämna ytor eller för att transportera tunga föremål.

A

Bromsar

Hjul som kan låsas när skrindan parkeras kan bidra till att förhindra att skrindan rullar iväg oavsiktligt, vilket är särskilt viktigt på lutande ytor.

A

Material och konstruktion

Skrindan bör vara tillverkad av hållbara, icke-giftiga material och den bör inte ha några skarpa kanter eller lösa delar som kan skada barn eller vuxna.

7. Ordlista

Följande termer och bregepp kan vara bra att veta om när man ska köpa en skrinda.

Lastkapacitet

Den maximala vikt som en skrinda kan bära. Detta är en viktig faktor att överväga för att undvika överbelastning och potentiell skada på skrindan.

Hopfällbar

En funktion som gör att skrindan kan fällas ihop för lättare förvaring och transport.

Sufflett

Ett överdrag som kan skydda barn eller föremål i skrindan från sol, regn eller andra väderförhållanden. En bra funktion att ha om du planerar att använda skrindan utomhus ofta.

Handtagshöjd

Höjden på skrindans handtag. Vissa skrindor erbjuder justerbara handtag.

Vanliga frågor om skrindor

Vilken är den bästa skrindan?

Vi rekommenderar skrindan Light från North 13.5. Denna modell har mottagit en mängd positiva omdömen från användare och har exempelvis ett genomsnittligt kundbetyg på 4,9 av 5 hos återförsäljaren Jollyroom.

Vad kostar en skrinda?

Om du vill köpa en skrinda med hög kvalité som är att lätt att manövrera får du räkna med ett pris på cirka 1 200 – 1 700 kr.

Vad är en skrinda?

En vagn med fyra hjul som kan dras för hand. Används ofta för att transportera barn, packning eller tunga föremål.

Är en skrinda lämplig för att transportera barn?

Inte alla skrindor är avsedda för att transportera barn. Om du planerar att använda skrindan för detta ändamål, se till att den har säkerhetsfunktioner som exempelvis låsbara bromsar och en stabil konstruktion.

Bör jag välja en skrinda med broms?

Bromsar är en viktig säkerhetsfunktion, speciellt om du planerar att dra barn i skrindan. Med en broms kan du parkera skrindan på en lutande yta utan att riskera att skrindan rullar iväg.